Unit4
Blogi

Miten digitaalinen murros vaikuttaa palveluyrityksen ERP-tarpeisiin?

Julkaissut  Sam Ehnholm

Gartner julkaisi aiemmin tänä vuonna oppaan palvelualalla toimiville tietohallintojohtajille, jotka ovat vastuussa yrityksen ERP-strategiasta.

Digitaaliseen liiketoimintaan siirtyminen kääntää monet perinteiset palvelualalla toteutetut liiketoimintamallit ylösalaisin. Yrityksen toiminnanohjauksen kannalta katsottuna ERP-ratkaisun siirtäminen pilveen nähdään palvelualalla usein luonnollisena osana digitaalista murrosta. Sen ansiosta organisaatiot voivat keskittyä tukemaan asiakaskeskeisiä toimintojaan sen sijaan, että tuhlaisivat IT:n ja taloushallinnon resursseja voimakkaasti räätälöityjen ja palvelimella sijaitsevien, perinteisten ERP-ratkaisujen ylläpitoon ja tukemiseen. 

Raportin laatijat listaavat kaksi strategiseen suunnitteluun liittyvää olettamusta:

Vuoteen 2021 mennessä vähintään 40% palvelualalla toimivien suuryritysten uusista ERP-käyttöönotoista toteutetaan pilvipohjaisina SaaS-ratkaisuina.

Vuoteen 2025 mennessä vähintään 50% palvelualalla toimivista suuryrityksistä toteuttaa menestyksekkäästi “all in” –SaaS-strategiaa.[1]

Palveluorganisaatioiden on käytettävä olemassa olevaa teknologiaa luovilla ja innovatiivisilla tavoilla pärjätäkseen kovenevassa kilpailussa. Näissä organisaatioissa ihmiset tekevät eron. Palvelualalla toimivien yritysten työntekijät haluavat keskittyä keskeisiin tehtäviinsä ja vaativat teknologiaa, joka automatisoi hallinnollisia töitä. Uuden teknologian rikastamat toimialakohtaiset liiketoimintaohjelmistot voivat auttaa työntekijöitä hyödyntämään kriittistä dataa. Usein myös heillä itsellään on hyviä ideoita, joilla voidaan parantaa työkokemusta ja asiakaskokemusta – sekä samalla kannattavuutta.

Yrityssovelluksemme on suunniteltu tukemaan erityisesti palvelualan yrityksiä, jotka ovat parhaillaan sopeutumassa everything-as-a-service (XaaS) -talouteen. Yksi keskeisistä haasteista on nykyaikaistaa palvelualan yritysten liiketoimintamalleja niin, että työntekijöitä osallistetaan aivan uudella tapaa.

Gartnerin mukaan ”kehittyvä kilpailutekijä on toimittajien kyky toimittaa ”paketoituja” integraatioita, joiden avulla asiakkaat voivat joustavasti yhdistää pilvipohjaiset ERP-tuotteensa projektinhallintaan (PSA), asiakkuudenhallintaan (CRM) ja muihin toimialakohtaisiin sovelluksiin.”[2]

Palveluorganisaatioiden on läpikäytävä digitaalinen murros, jotta ne voivat vastata markkinoiden ja asiakkaiden vaatimuksiin nopeammin. Koska markkinoiden ja käyttäjien odotukset muuttuvat jatkuvasti, on välttämätöntä, että organisaatiot reagoivat riittävän ketterästi ja muokkaavat sisäisiä prosessejaan uudistaakseen kilpailukykynsä. Tyypillisesti yritysohjelmistot eivät nykyisellä vanhanaikaisella arkkitehtuurillaan pysty tukemaan muutosta riittävän nopeasti varmistaakseen, että yritykset pysyvät tahdissa mukana. Yritysten on kyettävä eriyttämään toimintonsa, datansa ja liiketoimintaprosessinsa olemassa olevista perinteisistä järjestelmistä ja antamaan ne käytettäviksi uusiin tarkoituksenmukaisesti rakennettuihin toimialakohtaisiin palveluihin. Tätä tarkoitusta varten olemme luoneet People Platform Extension Kitin.

Kaikki palvelualan organisaatiot muokkaavat ja modernisoivat liiketoimintamallejaan XaaSia varten. Ne tarvitsevat yksinkertaisia, toimialakohtaisia ratkaisuja, jotka hyödyntävät ydintietoja ja -järjestelmiä back office –prosesseissa, mutta jotka myös tukevat uusia palveluita, jotka erottavat ne kilpailijoista. Tämä on juuri se, josta Extension Kit huolehtii. Se on luotu helpottamaan digitaalista murrosta. Olemme ajatelleet etukäteen, mitä teknologiaa nämä organisaatiot tulevat tarvitsemaan tulevaisuudessa. Tarjoamme työkaluja, joita yritykset tarvitsevat rakentaakseen tehokkaita ohjelmistoja ja palveluja, jotka hyödyntävät viimeisintä teknologiaa, ja joka voi kasvaa ja muuttua liiketoiminnan mukana. Niiden teho tulee saumattomasta tiedonsiirrosta Unit4:n yrityssovellusten välillä. Integrointimme luovat sillan myös Unit4-ekosysteemin ja yrityksen muiden järjestelmien välillä, jossa datan rakenne perustuu ennalta määriteltyihin standardeihin.


[1] Gartner, Inc., “Gartner Market Guide for Service-Centric Cloud ERP Solutions”; Paul M. Schenck, Robert P. Anderson, Denis Torii; June 21 2018

[2] Gartner, Inc., Market Guide.

Sam Ehnholm

Sam Ehnholm toimii Unit4 Oy:n maajohtajana. Sam on työskennellyt toiminnanohjausjärjestelmien parissa vuodesta 2001 alkaen niin paikallisena pre-sales -konsulttina kuin alueellisen Solution Engineers-tiimin johtajana. Sam on tehnyt työtään vuosien varrella Suomen lisäksi myös UK:ssa ja Australiassa.

Seuraa minua linkedin