Unit4
Blog

Het Unit4 Partner Ecosysteem: Innovatie voor uw kantoor met Cygnus Atratus

Door:  Michel Jongboer

Schaarste op de arbeidsmarkt, veranderende wet- en regelgeving, economische groei. Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Dat maakt ondernemen spannend en uitdagend, maar soms ook lastig. Gelukkig kunnen we veranderingen ombuigen in kansen. Doordat wij de krachten en kennis uit uw en onze organisatie bundelen, kunnen we gezamenlijk diensten of geïntegreerde software aanbieden. Dit levert meerwaarde voor uw cliënt en een snellere groei van uw organisatie op.

Unit4-partner Cygnus Atratus introduceert Continuous Auditor
Unit4-partners zijn professionele ondernemingen die Unit4-software adviseren, implementeren of juist kennis en techniek leveren waarmee de Unit4-softwareoplossingen verder worden versterkt. Vanaf juni dit jaar heeft Unit4 de Continuous Auditor (CA), de nieuwste functionaliteit van Cygnus Atratus, geïntegreerd in de Unit4 Financial Data Suite.

In de afgelopen 10 jaar heeft Cygnus Atratus extensieve ervaring opgedaan in het controleren en het samenstellen van jaarrekeningen van ondernemingen. De nauwe samenwerking met accountants én ondernemers heeft hen doen inzien dat het uitvoeren van de inhoud van de samenstel- en later controlecontent meer moet worden geautomatiseerd. De ontwikkelingen en tools die deze beweging moesten faciliteren waren echter voor hen nog niet op het gewenste niveau. Om dit proces te versnellen hebben zij samen met vooraanstaande ontwikkelaars de gezamenlijke kennis van software, risico’s voor de jaarrekening en risico’s voor de ondernemer gecombineerd om de tool ‘Continuous Auditor’ te maken. Om Tom Koning, eigenaar van Cygnus Atratus, te citeren: “De toekomst is nu begonnen”.

Software die werk uit handen neemt

Binnen Unit4 streven we naar ´self-driving’ software; automatisering die o.a. proactief werkzaamheden uit handen neemt en mogelijkheden creëert om advies op maat te geven en veranderende verdienmodellen te ondersteunen. Met de integratie van Continuous Auditor voor het samenstelproces is een mooie eerste stap gezet. Controles werden vaak handmatig verricht; nu kunnen deze integraal worden verricht. Waar voorheen analyses uren - of misschien zelfs dagen - in beslag konden nemen, zijn deze nu in luttele seconden verricht. De software acteert als een ‘digitale collega’. De kans, of juist kansen, dat afwijkingen worden geconstateerd is met het gebruik van deze tool exponentieel toegenomen.

De samenwerking is nog vers dus of deze ontwikkeling voornamelijk tot tijdsbesparing, kwaliteitsverbetering, of een verbreding van de taak van de accountant gaat leiden, dat zal de praktijk uitwijzen. Maar een ding is zeker: wij zetten in op alle drie!

Meer weten over deze innovatie?
Neem voor meer informatie over wat Continuous Auditor voor u kan betekenen contact op met uw contactpersoon binnen Unit4 of rechtstreeks met Cygnus Atratus via info@cygnus-atratus.nl.

Wilt u ook Unit4 partner worden?
Heeft u interesse in een partnership met Unit4? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met ondergetekende via michel.jongboer@unit4.com.

Michel Jongboer

Michel Jongboer is verantwoordelijk voor de software-strategie en het portfolio bij Unit4 Financial Services. In die hoedanigheid is hij betrokken bij de ontwikkeling van Accountancy, Financieel Intermediair en Business Intelligence software.