Unit4
Blog

Elke dag is een Dev-Day

Door:  David Warnink

De technische ontwikkelingen in de IT gaan razendsnel; Big Data, Blockchain, AI, IaaS, PaaS, XaaS. Als je als aankomend IT-talent nu aan je opleiding begint, en je slechts op een van de huidige hypes zou gaan richten, dan is de kans groot dat bij het einde van je opleiding die kennis alweer verouderd is. Natuurlijk moet je je als softwareontwikkelaar (in spé) ook je expertises gaan opbouwen, maar voor de IT-er van nu zijn andere vaardigheden veel belangrijker om te blijven groeien in je carrière.

Het begrijpen van verbanden tussen netwerken en software, het experimenteren in je eigen lab-omgeving en het scripten van repeterende taken zijn nog steeds onontbeerlijke technische vaardigheden. Maar het zijn van een kennisspons, doorzetten, samenwerken, presenteren, feedback ophalen en kennis weer delen zijn velen malen belangrijker om als IT-er succesvol te zijn.

Met de jaarlijkse Unit4 Dev-Day hebben we een platform om alle Dev&Ops collega’s te inspireren met een programma vol workshops en presentaties. We leren van elkaar en laten elkaar zien wat we in de afgelopen maanden hebben bereikt. We maken er ook een feestelijke dag van; ‘in business for people’ zijn we namelijk niet alleen voor onze klanten en hun klanten, maar in de eerste instantie voor onze eigen mensen! Door te investeren in hun ontwikkeling kunnen we onze klanten de beste software blijven bieden.

Ik ben enorm trots dat bij elke Dev-Day die we organiseren er steeds meer eigen collega’s een deel van het programma, zoals een workshop of presentatie, verzorgen. Dit toont aan dat we de vaardigheden die zo belangrijk zijn om succesvol te zijn als softwareleverancier gewoon in huis hebben!

Breng onze klanten naar de cloud

Wie herinnert zich nog de oude DOS PC, waar je als eindgebruiker je “autoexec.bat” moest optimaliseren om het apparaat op te laten starten? En wie wil er terug naar die tijd? Software is steeds meer als elektriciteit. Het moet het gewoon doen, zonder complexiteit voor de eindgebruiker. Cloud zorgt ervoor dat dit zo werkt – de software is altijd en overal up-to-date en mensen hebben veilig toegang tot applicaties en gegevens die voor hen van belang zijn.

Voor ontwikkelaars betekent dit continu nieuwe dingen leren en andere tools inzetten. Op de Dev-Day hadden we een Hackazon in de vorm van een wedstrijd om securityproblemen op te sporen en te verhelpen. De groep IT-studenten die waren uitgenodigd, waren hier niet weg te slaan.

Maar we lanceerden ook nieuwe producten, zoals de integratiekit, en identiteitsmanagement. Met dit soort tools kunnen we klanten voorzien van naadloze samenwerking tussen verschillende applicaties in de Cloud.

De succesvolste developmentteams

Zoals dit soort tools helpen om onze klanten te voorzien van een naadloze samenwerking tussen de verschillende applicaties in de cloud, zo dragen succesvolle teams bij aan een naadloze samenwerking tussen klant en Unit4. Google en Netflix hebben onderzoek gedaan naar “High Performing” softwareteams. Niet de snelheid (velocity) van software-ontwikkeling bepaalt het succes, maar de teams die experimenteren, snel klantfeedback ophalen en daardoor aan de belangrijkste dingen werken blijken tot 10 keer effectiever.

Met een Dev-Day zetten we het belang van continu leren, feedback ophalen en experimenteren op een feestelijke manier weer scherp op ieders vizier. Maar eigenlijk is het elke dag binnen Unit4 een Dev-Day!

Wil je volgend jaar ook aanwezig bij onze Dev-Day? Bekijk dan onze openstaande vacatures 

David Warnink

Volg mij linkedin