Unit4
Blogg
Folk i kø for operasjon på EyeCamp i Nepal

iCare hjelper hundrevis av mennesker ved å gi dem synet tilbake

Fra redaktøren

Omtrent 40 millioner mennesker er blinde eller svaksynte. 80% kunne fått tilbake synet om de fikk den riktige behandlingen. Unit4 har samarbeidet med Blindeforbundet i mange år og på flere områder. Det siste prosjektet er iCare, som blant annet omfatter en EyeCamp i Nepal der over 100 mennesker fikk synet tilbake.

EyeCampen i Nepal foregikk i mars 2015, bare noen uker før det store jordskjelvet. Et team med erfarne øyeleger og assistenter reiste til et utilgjengelig område i Nepal, og hundrevis av mennesker kom fra de omkringliggende landsbyene for gratis behandling. Mange lider av grå stær, som kan helbredes med en enkel operasjon. Dette tar mindre en 5 minutter og koster bare 250 norske kroner. To av våre ansatte ble trukket ut til å reise ned og oppleve hvordan iCare endrer folks liv. På to dager behandlet teamet 750 mennesker og ga synet tilbake til over 100 nepalesere - en utrolig flott og effektiv innsats! Ta en titt på videoen og se selv:

Filmopptak, redigering og tilrettelegging av all videoproduksjon fra Nepal: Lucian og Natasa Muntean (Lunam Docs)

Vi er stolt sponsor av iCare og imponert over arbeidet Blindeforbundet utfører!

Les mer om iCare og bidra til Blindeforbundets viktige arbeid! 


Ingen profiler funnet