Unit4
Blogg
Illustrasjonsfoto av bil som løses opp i pixler

Den nye hverdagen med kunstig intelligens, (Chat)bots og digitale assistenter er her.

Skrevet av  Thomas Staven

Vi har sett overgangen fra desktop-apper til web-apper, fra web-apper til mobile apper, og nå ser vi fremveksten av AI, bots og digitale assistenter. Sammen med ledende IT-strateger, er vi i Unit4 overbevist om at vi  allerede ser det neste store teknologiskiftet . 

Hvorfor skjer dette nå, og hvorfor skjer det så raskt?

Slik jeg ser det er det fem sosiale og teknologiske trender som tvinger igjennom den nye hverdagen hvor AI, digitale assistenter og (Chat)bots blir helt normalt: 

1) Neste generasjons talenter krever enkelhet og «tilgang overalt» 

Generasjonen som har vokst opp med iPhone, Android og superenkle web-apper har en helt annen forventning til programvare enn tidligere generasjoner. For dem er programvare noe du kan få fra en app-butikk, laste ned og begynne å bruke etter 10 sekunder. De krever enkel og intelligent programvare. 

2) Vi lever med en work/life-blanding, ikke work/life-balance 

Ifølge Workfront Survey 2015, logger 52% av oss inn på arbeidsapper eller leser epost før eller etter vanlig arbeidstid, hver dag. Kun 18% av oss gjør aldri dette. Tidligere var var våre liv på jobb og privat ganske adskilt. Vi hadde en tendens til å telle timene vi brukte i begge verdener, med et ønske om å oppnå en viss balanse. I dag har teknologien brakt hjemmet til jobben og jobben til hjemmet. Vi liker å holde oss oppdatert og vi ønsker ikke å komme tilbake til jobb med en haug av oppgaver dersom vi har hatt et par dager fri. Dette betyr at våre offentlige og private identiteter er mer eller mindre sammenblandet, at forskjellen mellom dem nesten er visket bort. Når du gjør arbeidsoppgaver på fritiden, vil du jo at løsningene du jobber med skal være så enkle og raske som mulig for å unngå å bruke verdifull fritid på noe som kunne vært gjennomført på et par minutter. Enkel og intelligent programvare er viktige ingredienser for å levere den perfekte work/life-blandingen. 

3) «BYOD» er selvsagt og «BYOS» følger hakk i hel 

Den nye generasjonen har sine egne favorittapper for kommunikasjon, produktivitet etc. På samme måte som det har blitt helt naturlig å ta med din egen personlige mobil eller PC på jobb (bring your own device), er det mer og mer vanlig å ta med egen programvare (bring your own software). Spesielt er programvare for samarbeid nå lett tilgjengelig for alle, slik at dersom arbeidsgiver ikke tilbyr de rette appene, vil folk finne deres egne apper og bruke dem istedet. 

4) The “rise of the silent conversation” 

I dag har 2,5 milliarder mennesker minst én app for å sende meldinger – og vi er vant til å bruke flere. Vi bruker kanskje Skype for Business eller Slack på jobb, og Facebook Messenger eller WhatsApp hjemme. For noen er det ikke noe skille mellom hvilken app vi bruker hvor. Vi har også standard-apper for meldinger på telefonen. Interessant nok er den mest brukte appen for iPhone “iMessages”, hvor det ifølge Apple blir sendt 200 000 iMessages hvert sekund. Undersøkelser peker i retning av at mennesker blir mer og mer komfortable med heller å skrive/tekste i jobbsammenheng, enn å prate i telefon. Processflows.com hevder at 32% faktisk foretrekker å tekste og itproportal.com antar at i 2020 vil 40 % av oss hovedsakelig kommunisere med programvare via chat/voice-teknologi. Facebook-sjef Mark Zuckerberg sa på deres konfereanse F8 tidligere i år at: «vi synes du bør ha mulighet til å sende en melding til et firma på samme måte som du ville sendt en meldig til en venn».  Og Chris Messina, Developer Experience Lead hos Uber, sa nylig at «innen dette året vil det være helt normalt  å snakke med merkevarer og firmaer gjennom meldingsapper».

5) Teknologi som AI, ML og naturlig språk har tatt spranget ut fra forskningslabber og inn i den virkelige verdenen 

De store selskapene (Google, Facebook, Microsoft, Amazon og til og med IBM) går opp stien ved å tilgjengeliggjøre avansert teknologi som AI, ML og digitale assistenter (Siri, Cortana, Alexa etc.) via deres åpne plattformer, noe som betyr at alle kan ta i bruk denne teknologien for å levere nye fantastiske applikasjoner med mye mer innebygd intelligens enn tidligere. Og om man ser på undersøkelser, peker alt i retning av at applikasjoner for virtuelle agenter og chatbots er der vi vil se AI, ML og naturlig språk først i de neste 2-3 årene. 

Unit4 tror at dette er det neste store skiftet innen teknologi, og vi satser store ressurser på dette. Det er grunnen til at vi utvikler Wanda. Wanda er vår digitale assistent som kan orkestrere et antall enterprise-boter som vil gjøre det enkelt for brukerne å kommunisere med vår programvare. Våre brukere kan kommunisere med Wanda gjennom et naturlig språk, via deres egne favoritt-apper (f.eks. Skype for Business, Facebook, Slack.com, Amazon Echo), akkurat som med hvilken som helst kollega. Wanda vil hjelpe brukerne med alle typiske ansatt-self-service-prosesser som timeregistrering, reiser og utlegg.  

Å levere forretningsprogramvare gjennom vår “No UI”-strategi er ekstremt spennende og vi har allerede sett de første tegnene på hvordan programvare i fremtiden vil være gjennomgripende og tilstedeværende, fremfor påtrengende. Det er nesten som programvaren er ikke-eksisterende eller “stille” i sin form. Majoriteten av prosesser vil bli fullstendig atomatisert (self-driving) og når interaksjon fremdeles behøves, vil det altså være tilgjengelig, hovedsaklig gjennom samtaler via folks egne foretrukne apper, fysiske produkter (som Amazon Echo eller Google Home) eller gjennom virtual reality - felles for dem alle er at de er bygd på en plattform for intelligent programvare. 

Vil du vite mer om dette temaet, meld deg på vårt lanseringsevent 27. oktober:

Annonse for seminar kalt #digiSMARTisering

Thomas Staven

Thomas Staven

Etter å ha ledet det globale produktledelsesteamet i en årrekke, ble Thomas Staven Global Head of Presales & Product Strategist i 2016. Thomas er dedikert til teknologisk innovasjon og er lidenskapelig opptatt av hvordan virksomheter og deres medarbeidere kan få genuine brukeropplevelser med vår programvare i deres arbeidsliv. Thomas driver våre nyeste innovasjoner som utforsker ny teknologi, som AI, Machine Learning og Natural Language, på søken etter å levere software som er gjennomgripende og tilstedeværende, fremfor påtrengende, og helst uten noen tradisjonell UI i det hele tatt 

Følg meg på linkedin