Blogg

Vellykket og nyttig lederkonferanse

Skrevet av  Cecilia Axlinder

Future at work var tema for Unit4 sin lederkonferanse på Gardermoen. Over 150 deltakere var samlet for faglig påfyll og nettverksbygging. Programmet var tettpakket med spennende innlegg og engasjerte talere, alt bundet sammen av den erfarne TV-profilen Petter Nome.

Lederkonferansen er en del av brukerkonferansen til Unit4, som gikk av stabelen de påfølgende to dagene på Gardermoen. Meningen med lederkonferansen er at næringslivsledere skal få innblikk i den rivende IT-utviklingen, og mulighetene det skaper.

Administrerende direktør Bjørn Røsten i Unit4 Norge åpnet med å påpeke at over halvparten av Norges innbyggere bor i som drives med systemene til Unit4, så det er belegg for å hevde at Unit4 driver Norge.
For Unit4 innebærer Future at work å forstå hvordan fremtiden vil være, og hva virksomheter faktisk gjør i dag.

Toppsjefen i Unit4, Stephan Sieber, spådde at arbeidsmarkedet vil forandre seg kraftig i tiden som kommer. Vi vil se en arbeidsstokk som er mer flytende, det vil si at vi i større grad jobber med prosjekter, og i mindre grad har tilhørighet i en konkret bedrift. Det vil også være færre til å utføre oppgavene, arbeidsmengden vi øke mer enn bemanningen. Derfor blir det viktig å automatisere. Han tror også at arbeidskraften vil bli mer krevende. Dersom man ikke har riktig verktøy til jobben, vil man slite med å få tak i riktig arbeidskraft.

Derfor er utviklingen som skjer hos Unit4 og ellers i markedet av betydning for norske bedrifter og påvirker hvordan de er i stand til å forholde seg i framtiden. En internasjonal undersøkelse Unit4 har foretatt viser at Norge ligger i tet på automasjon i verden, og det er en posisjon vi bør beholde. 

Praktiske eksempler
Eksempler fra den virkelige verden sto sentralt. Jo Mortensen, CDO i Skanska snakket om hvordan digitalisering påvirker forretningsutvikling hos dem.

- IT har gått fra å være et en liten skiftenøkkel i verktøykassa til å bli det bærende elementet i de fleste forretningsprosessene, sa han, og forklarte hvordan IT har blitt endret fra å være en investering til å bli noe forretningsenhetene bruker.

- Det er viktig at vi forstår verktøyet og hvordan vi skal bruke det. Egentlig er ikke IT noe jeg skal drive med, det er noe alle4 lederne skal bruke for å drive sin forretning, sa han.

Isabelle Ringnes fra TENK, et teknologinettverk for kvinner, holdt dagens kanskje mest flammende innlegg om hvordan disruptive tjenester er i stand til å forandre verden vi lever i fullstendig. Hun ga innblikk i en rekke forskjellige prosjekter der hun har sett på, og hvordan utviklingen til og med påvirker måten vi lærer på.
Kort sagt en sterk presentasjon av store ideer og hvordan det påvirker vår dag.

Bredt program
Ut over disse smakebitene, fikk deltakerne blant annet høre fra EVRY, som er verdens største Unit4-partner. Kluge advokatfirma fortalte hvordan de forholder seg til innovasjon, mens Thomas Staven fortalte om innovasjoner fra Unit4.

Unn Elin Hatlelid fra Innovasjon Norge fortalte om da de jobbet med å senke behandlingstiden på søknader fra 60 dager. Deres nye CEO kom inn og sa at hun mente at 4 dager burde være passe behandlingstid. Som hun sa, da holder det ikke å jobbe med det man har, man må tenke helt nytt.

Dette var bare noen av en av svært mange spennende tanker fornøyde deltakere hadde med seg hjem fra konferansen.
Vi sees igjen til neste år!

Cecilia Axlinder

Cecilia Axlinder

Communication Manager Continental Europe

Følg meg på