Unit4
Blogg

Välkommen till Unit4 Fast-track blogg - möt Nicole Altozano

Publicerat av  Cecilia Axlinder

Jag sökte till Unit4 Fast-Track program för att att få arbeta i ett globalt företag med ett välutvecklat ERP-system


Vårt Fast-Track program är i full gång och idag fick jag chansen att träffa Nicole, en av deltagarna i årets program, och passade på att prata med henne om Future-of-Work och vad det innebär för henne:

Vad tänker du på när du hör ordet Future-of-Work?
Automatisering och AI som dagligen utvecklas. Jag tror att de flesta arbetsuppgifterna kommer att bli automatiserade med hjälp av AI-tekniken.

Vad tror du det finns för utmaningar inom arbetslivet i framtiden?
BIG DATA, hantera mängden data!

Hur tror du att arbetslivet kommer se ut om 5-15  år, är det stor skillnad mot idag?
Jag tror inte att vi kommer använda mailen lika mycket framöver utan istället använda oss av olika ”chat-forum”. Jag tror inte heller att vi kommer arbeta lika mycket på den normala ”arbetsplatsen” eftersom digitaliseringen skapar möjligheter att arbeta från mobiler och surfplattor vart som helst i världen.

Vad är viktigt för dig i arbetslivet?
Det som är viktigt för mig i arbetslivet är att ha stimulerande arbetsuppgifter och ha rätt verktyg för att kunna utföra mina arbetsuppgifter. Andra viktiga faktorer är en bra företagskultur där man kan få stöd från kollegor och chefer samt att man arbetar tillsammans mot gemensamma mål.
Det är även viktigt för mig att jag arbetar med någonting som jag tycker är roligt och som jag vill utvecklas inom.

Hur finner du balans mellan arbetsliv och privatliv?
Flexibla arbetstider gör att det går lättare för mig att planera både mitt privatliv och arbetsliv.

När tror du att det sista tangentbordet kastas ut, eller kommer det inte kastas ut?
När touch funktionen utvecklats och blivit mer användarvänlig. Jag tror att denna förändring redan skulle kunna inträffa imorgon när vi alla vaknat upp!!

Tack för pratstunden Nicole och lycka till!

 

 

 

Cecilia Axlinder

Cecilia Axlinder

Communication Manager Continental Europe

FÖLJ MIG