Blogg

Vi vann - Årets Affärssystemsprojekt 2017

Publicerat av  Cecilia Axlinder

Igår kväll stod det klart - Unit4 och vår kund Lantmännen Fastighet tog hem hem priset för Årets Affärssystemsprojekt 2017

Vi är så stolta och glada över att det var vi och vår kund Lantmännen Fastighet som stod överst på pallen och blev vinnare av Årets Affärssystemprojekt 2017

Den årliga utmärkelsen Årets Affärssystemsprojekt i Sverige utdelades i samband med eventet Forum4iT på Hotell Sheraton i Stockholm.. Vinnaren utsågs av Herbert & Nathan & Co samt en oberoende jury sammansatt av personer från svenska universitet, näringslivet samt branschexperter. Syftet med priset är att ge uppmärksamhet till extra framgångsrika systemprojekt.

Motiveringen till vinsten lyder:
“Årets pris för Bästa Affärssystemsprojekt går till Lantmännen Fastigheter och Unit4 för att kunden har tagit ett stort ansvar för sitt projekt, och med en stark projektledning fokuserad på effektmål och förändringshantering, genomfört ett lyckat affärssystemsprojekt baserat på en tydlig systemstrategi”.

Lyckat projekt som förbereder Lantmännen på framtiden
Projektet har lyckats både med införandet av systemlösningen och förändringshanteringen i organisationen, har nått och till och med överträffat de uppsatta effektmålen, och har levererat en innovativ lösning med teknisk höjd. Detta stora och väl genomförda projekt förbereder Lantmännen på att enkelt och snabbt kunna lägga till nya företag i fastighetsbranschen – något som är av ytterst vikt för Lantmännens utveckling.

– Vi på Unit4 är stolta över att få denna fantastiska bekräftelse på vårt hårda arbete och visar på det starka, nära och goda samarbete vi har med våra kunder i samband med landsättningen av stora projekt, säger Jeremias Jansson, Nordenchef på Unit4. Att vi dessutom hade väldigt roligt på vägen var en extra bonus som gjorde projektet extra trevligt att arbeta i.

Fakta om priset: 
Kriterierna för nominering var att systemet ska ha driftsatts under 2016, att installationen ska avse ett systembyte (ej uppgradering) och att systemet ska täcka ett flertal processområden och inte endast ekonomi.

Utvärderingskriterierna omfattar bl.a:
- Det ska ha funnits ett tydligt sk Business Case innan genomförandet
- Det ska ha funnits ett avtal med tydlig specifikation av leveransen
- Projektet ska ha tillämpat en professionell projektmodell
- Projektet ska ha följt tidplan och budget
- Projektet ska efter driftstart ha kunnat redovisa uppnådda effektmål

Länk till Herbert&Nathan & Co

Cecilia Axlinder

Cecilia Axlinder

Communication Manager Continental Europe

FÖLJ MIG