Skip to main content
woman thinking

Fordeler med programvare for risikostyring

Alle tilbud, forhold og kontrakter innebærer risiko, uansett størrelse eller bransje. Men det viktige er måten bedrifter reduserer risiko på.

Programvare for risikostyring gir et rammeverk for å redusere risikoen for negative utfall fra forretningsforhold eller kontrakter. Ved å effektivisere selskapsstyringen i ett system og automatisere prosesser kan du proaktivt redusere risikoer og opprette vekststrategier. Med digitalisering av risikostyring kan bedrifter overholde både interne retningslinjer og forskrifter fra reguleringsorganer på tredjepartsnettverk.

15 viktige fordeler med programvare for risikostyring

Sentraliserte data – Kontroller informasjon med et sentralisert dokumentlager som har funksjoner for metadatasøk. Dette gjør utviklingen av risikoprofiler for leverandører og tredjeparter raskere og mer effektiv, og alle beslutninger som tas om fremtidige relasjoner, støttes av nøyaktige data.

Due Diligence – Identifiser risikoområder hos en tredjepart før du inngår en kontrakt med dem. Programvare for risikostyring har ofte koblinger til eksterne databaser med tilgang til avansert sikkerhetsprofilering og bakgrunnskontroll. 

Overvåking – Programvare for risikostyring overvåker kontinuerlig tredjepartsforhold for å identifisere risikoområder, sikkerhetsbrudd og samsvarproblemer. Bedrifter kan reagere raskt for å unngå skade eller redusere skadenivået.

Rapportering av data – Dataanalyseverktøy fra programvare for risikostyring kan forutsi potensielle risikoer og garantere rask respons på problemer som flaskehalser, dårlig ytelse, drift og mislykkede leveranser. Rapporteringsdataene kan også overvåke resultatindikatorer.

Dataanalyse – Dataanalyse  med programvare for risikostyring kan være svært detaljert for å gi en nøyaktig representasjon av de ansatte og tredjepartene som oppfyller forpliktelsene til effektivitet og ytelse, noe som reduserer risikoen for forsinkelser.

Bransjeforskrifter – Med regelmessige oppdateringer av programvaren for risikostyring blir du ikke overrasket av statlig lovgivning og unngår unødvendige problemer knyttet til manglende samsvar.

Forhåndsgodkjentekontraktsmaler – Reduser samsvarrisiko ved å la juridiske team opprette standardisert språk og klausuler som kan oppdateres regelmessig for å gjenspeile endrende forskrifter.

Revisjon – Med rapporterings- og revisjonsfunksjonene  i et automatisert risikostyringssystem kan du alltid bli varslet om potensielle samsvarsproblemer i kontraktsvilkår og bestemmelser. Unngå økonomiske og omdømmemessige risikoer relatert til dårlig samsvar med standardiserte retningslinjer og prosedyrer som er bygd inn i risikostyringsløsningen.

Intelligente spørreskjemaer – Når du starter nye forretningsforhold, kan programvare for risikostyring utforme,byggeog publisere intelligente spørreskjemaer for å få reell innsikt i klienter, leverandører og agenter.

Bakgrunnskontroll – Integrer med eksternedatabaser som Dow Jones, LexisNexis og Dun &Bradstreet for å få tilgang til avansertsikkerhetsprofileringav bedrifter og enkeltpersoner.

Identitetsledelse– Autentiserog undersøk enkeltpersoner og selskaper for å oppdage og unngå svindel. Det redusererrisikoen som en leverandør kan utgjøre for bedriften din.

Revisjonslogger – Spor endringer for å overholde forskrifter.Alle handlinger som utføres i programvaren for risikostyring, blir sporet og tidsstemplet i revisjonslogger med brukerens informasjon.

Selvrapportering – Programvare for risikostyring kommer med en selvrapporteringsfunksjon. Med den kan tredjeparter skrive sine egne rapporter for å redusere ressursene som trengs i risikostyringsprosessen.

Tilgangskontroll – Gi ogbegrens tilgang for å redusere sikkerhetsrisikoer medet konfigurerbart grensesnitt for tilgangskontroll.

Hendelsesregistrering – Alle hendelser kan lagres og tilordnes automatisk for etterforskning for å oppdage svindel.

En av hjørnesteinene i programvaren for risikostyring er konfigurasjonsegenskapene som kan tilpasses til spesifikke felter og datasett. Den åpne API-arkitekturen til plattformene gjør at programvaren kan integreres med en rekke ulike systemer og programvare. Alle eksisterende verktøy, prosesser eller eldre systemer kan beholdes og implementeres i programvaren.

Slik kan Unit4 hjelpe deg

Vår Source-to-Contract-plattform inkluderer helintegrert  Supplier Risk and Performance Management  med alle fordelene som er nevnt ovenfor. Finn ut hva det kan gjøre for deg: Gå til produktsiden vår her for å se en 2-minutters demo, eller ta kontakt for å booke en personlig demo.

Sign up to see more like this