Unit4
Blog

Vandaag kondigen we een unieke AI-gestuurde 'vertaler' aan om interculturele misverstanden in het bedrijfsleven te voorkomen

Door:  Stephan Sieber

Vol trots kondigen we een nieuwe en unieke Wanda-assistent aan, genaamd Unit4 EasySpeak, ontworpen om de productiviteit van mensen te verhogen door interculturele misverstanden in multinationale teams te voorkomen. Wanda is de digitale bedrijfsassistent van Unit4 die begin vorig jaar werd uitgebracht.

Als multinationaal bedrijf dat zich inzet voor dienstverlenende organisaties ligt onze focus op mensen en hoe goed ze samenwerken. We hebben gekeken naar manieren waarop we hun communicatie kunnen verbeteren en zo misverstanden tussen collega's kunnen voorkomen.

Door middel van krachtige AI-technologie herkent de Wanda-assistent taalhindernissen en culturele verschillen en zorgt deze ervoor dat wat mensen zeggen nauwkeurig wordt geïnterpreteerd. De eerste resultaten zijn veelbelovend: collega’s geven aan dat veel misverstanden zijn voorkomen en dat zij sneller tot conclusies zijn gekomen. Kortom, onze mensen zijn productiever geworden.

Unit4 EasySpeak is geprogrammeerd met duizenden aannames over verschillende culturen. Het gebruikt deze data bij het analyseren van het sentiment van een gesprek en waarschuwt de gebruiker bij mogelijke misverstanden. EasySpeak heeft ook een empathie-motor die leert hoe sympathiek te reageren op bepaalde situaties waarbij er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de gevoelens van de zender. Het is geprogrammeerd op basis van veelvoorkomende interpretaties van wat mensen uit een specifiek land zeggen en wat ze daadwerkelijk bedoelen. Als mensen in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld zeggen “That’s interesting” zou dat ook een negatieve of afkeurende lading kunnen hebben. De opmerking “That’s an interesting proposal” zou dus kunnen betekenen “Ik vind het een belachelijk voorstel”. Unit4 EasySpeak herkent de bedoeling van de zender en zorgt ervoor dat de ontvanger dat ook weet.

EasySpeak is grondig getest binnen Unit4 en is een bot-driven service die binnen bestaande messaging apps zoals Skype en Facebook Messenger werkt. Het verstuurt meldingen en suggesties real-time tijdens (online) vergaderingen en andere interacties zoals e-mail.

Unit4 heeft een aantal verschillende modi en extra functionaliteiten in de oplossing ingebouwd:

  • EasySpeak Reader – voor het herinterpreteren van de betekenis van e-mails
  • EasySpeak Listener – geeft de luisteraar tijdens een (telefoon)gesprek real-time tekstmeldingen
  • EasySpeak Moderator – biedt real-time steminterventie aan in een conference call om misverstanden binnen de groep te voorkomen
  • Discrete Mode – geeft op het scherm meldingen en waarschuwingen op basis van wat er gezegd en gehoord wordt
  • Intervention Mode – zoals hierboven, maar met een hoorbaar waarschuwingssignaal om de spreker aan te moedigen zijn vorige zin te herhalen, maar dit keer duidelijker of minder onbeleefd

Vanaf vandaag kan iedere organisatie profiteren van de voordelen van Unit4 EasySpeak. Meld u dus zo snel mogelijk aan. De mogelijkheid om de bètaversie te testen verloopt op 1 april.

Stephan Sieber

Stephan Sieber

Stephan was appointed CEO of Unit4 in 2016, responsible for leading the development and execution of the company's long term strategy. He joined Unit4 in 2014 as EVP Strategy and Operations and became responsible for global sales operations in 2015. Stephan previously worked for SAP where he held multiple leadership positions over more than 10 years including Managing Director of SAP Switzerland and Chief Operating Officer of the region DACH (Germany, Switzerland and Austria). He was also a member of the management team of SAP Germany. He completed an Advanced Management Program at INSEAD in 2002 and an MBA with the University of Toronto in 2007.

Volg mij