Unit4
Blog

Zet data om in inzicht voor een toekomstvast kantoor

Door:  Richard Peters

De financieel intermediair wordt geconfronteerd met verandering na verandering en moet telkens de afweging maken of en hoe hierop te reageren. Om deze afweging überhaupt te kunnen maken, is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden die deze bieden. Dan weet u over welk gereedschap u kunt beschikken om op veranderingen in te kunnen spelen en als het even kan, kansen te verzilveren. In dit blog ga ik in op het belang van goed gebruik van beschikbare data binnen uw kantoor.

Data als basis voor nieuwe bedieningsconcepten
Politieke en maatschappelijke ontwikkelingen zijn voor financieel intermediairs aanleiding om hun bedrijfsvoering te herzien en na te denken over nieuwe bedieningsconcepten die hun continuïteit versterken. Dit betekent onder andere op een andere manier naar gegevens kijken, data opschonen en op een nieuwe manier ontsluiten. Het goed inzetten van data heeft grote invloed op het rendement van uw kantoor. Wat is de kwaliteit van de data waarover u beschikt? En hoe eenvoudig kunt u deze data omzetten naar inzichten waar u iets aan heeft?

Onderbuikgevoel en cijfers

Wij horen vaak dat kantoren beschikken over grote hoeveelheden data, maar dat deze gegevens zo goed ‘verstopt’ zitten in systemen dat ze niet bijdragen aan beter inzicht in hoe het kantoor ervoor staat en welke kansen en bedreigingen zich voordoen. Men is daardoor niet of te laat in staat om trends te signaleren en keuzes en beslissingen worden voornamelijk gebaseerd op het bekende ‘onderbuikgevoel’. En dit terwijl de techniek aanwezig is om aannames gebaseerd op ervaring en intuïtie ook cijfermatig te onderbouwen. 

Verstopt inzicht

Wordt er wel wat gedaan met data, dan zijn medewerkers van het kantoor te vaak afhankelijk van één specifieke persoon binnen de organisatie die de rapportages op aanvraag voor hen kan maken (meestal opgeleverd in Excel). Als alle medewerkers echter zelf voortdurend kunnen beschikken over de inzichten die ze nodig hebben, kan er veel sneller worden geschakeld. Actuele gegevens van de  portefeuille, winstgevendheid per relatie, marges per product. Een adequate informatievoorziening bepaalt meer en meer het succes van uw kantoor. 

Nieuwsgierig geworden naar wat business intelligence kan betekenen voor uw kantoor? 

  • Bekijk dan hier het webinar over Unit4 Scenario Assurantie Insight – de BI oplossing die wij in co-creatie ontwikkelen met onze klanten zodat we er zeker van zijn dat we die dingen doen die voor hen als financieel intermediair het verschil maken in hun dagelijkse praktijk. 
  • Bezoek ons tijdens de am:dag op 20 november aanstaande en zie zelf hoe onze technologie u kan helpen bij het creëren van een toekomstvast kantoor.
Richard Peters

Richard Peters

Richard Peters is sparringpartner voor de financieel intermediair die op zoek is naar toekomstvastheid in een veranderende (digitale) wereld. In zijn rol als accountmanager bij Unit4 is hij sinds 2009 verantwoordelijk voor nieuw business binnen dit marktsegment.

 

Volg mij linkedin