Unit4
Blog

100% digitaal... wat levert dat nou op?

Door:  Gemma DamenJe kunt er bijna niet meer omheen; digitalisering is hot topic. En hoewel veel organisaties de overstap willen maken, blijkt het in de praktijk vaak een tijdrovende uitdaging te zijn. Mark Hogenboom, mede-eigenaar van volmachtbedrijf Holland Rijnland Assuradeuren (HRA) uit Lisse, heeft er daarom voor gekozen om zijn (traditioneel papieren) klantcommunicatie te digitaliseren in samenwerking met Hans de Wit, Commercieel Directeur van Postex.

Unit4 biedt met Scenario Assurantie een solide basis om de overstap naar digitalisering van klantcommunicatie te maken. Bert Kroon, Unit4 Partnermanager, gaat in gesprek met Mark en Hans om te horen hoe zij deze transitie samen hebben opgepakt.

Waarom de overstap naar digitale klantcommunicatie?

Mark: ‘Wij wilden de transitie naar digitaal maken zonder daar heel ingewikkelde dingen voor te moeten doen en ik werd eigenlijk getriggerd door een andere Unit4-klant die met Postex ging werken.’

Hans: ‘Postex helpt verzekeringsbedrijven om klantcommunicatie te automatiseren. Door het bieden van een eigentijdse toepassing, zoals bijvoorbeeld iDEAL-betaalverzoeken, zorg je er voor dat de klantrelatie positief gestimuleerd wordt en dat je relevant blijft.’

Mark: ‘Precies. En wat mij dan met name aansprak is dat we samen met Postex binnen bijna drie maanden de overstap naar digitaal konden maken.’

Hans: ‘Digitalisering draagt vooral bij aan het verhogen van de zelfredzaamheid van de klant, waarbij de klantervaring centraal staat. Bijvoorbeeld dat je jouw communicatievoorkeur zelf kunt wijzigen.’

 

Ontzorgen en versnellen

Postex ontmoedigt feitelijk het gebruik van papieren communicatie. HRA-klanten die nu nog per post prolongatiestukken ontvangen, krijgen zogenoemde campagnes toegestuurd waarmee de conversie naar digitaal kan worden geregeld. 

Hans: ‘Postex is een procesversneller en Unit4 Scenario Assurantie vormt de basis van het proces: daar worden de polissen en andere documenten gegenereerd en voorzien van de huisstijl. Wij voegen een campagneblad toe aan de papieren communicatie waarmee we klanten stimuleren over te stappen naar digitaal.’

Mark: ‘Wij zien dat meer relaties overstappen op digitale communicatie.’

Hans: ‘De klant wordt feitelijk gestimuleerd om de voorkeur aan te passen naar digitaal. Ze kunnen de inhoud van de envelop digitaal inzien, eenvoudig een e-mailadres en telefoonnummer toevoegen en betalen met iDEAL.’

 

iDEAL is ideaal

Iedereen vergeet wel eens een factuur. Sommigen wat vaker dan anderen, maar het gaat er volgens HRA en Postex ook dan om dat je het je klant zo makkelijk mogelijk maakt. Het toevoegen van een iDEAL-betaalverzoek is dan een perfecte uitkomst.

Mark: ‘Na onze eerste Postex-verzending hadden wij binnen acht uur al de eerste betaling binnen. Dat is wel gaaf om te zien.’

Besparen

Mark: ‘Sinds de overstap is het aantal stukken per post in ieder geval lager, wat weer scheelt in inpaktijd en een kwart aan kosten. Het verwerken van de januari prolongatie was vorig jaar een week werk voor vijf mensen, omdat er stukken moesten worden gesorteerd en toegevoegd. Dat werk hoeven we komend jaar niet meer te doen. We sluiten niet uit dat we in de toekomst ook commerciële campagnes via Postex gaan versturen.’

Digitaal-minded toekomst

Ongeacht hoe digitaal de toekomst er ook uitziet, er zijn altijd klanten die de voorkeur geven aan papier. Dit maakt voor HRA geen verschil. De klant is koning.

Mark: ‘Wij vinden het vooral belangrijk dat de klant bediend wordt op de manier zoals zij of hij dat wil.’


Wil jij meer weten over Unit4 Scenario Assurantie, of wil je meer inhoudelijke informatie over de samenwerking tussen HRA en Postex? Neem dan contact op met Unit4 via onze website of +31 88 247 17 77

Gemma Damen

Gemma Damen houdt zich als Corporate Innovatie & Field Marketeer bezig met het ontwikkelen van marketing campagnes voor voor de teams van Unit4 Financieel Intermediair. Als onderdeel van het Unit4 Innovatieteam richt Gemma zich op het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe proposities binnen Unit4 Nederland.

Volg mij