Speel in op handelsuitdagingen

Groei en ontwikkel mee met de uitdagingen in de handelssector. Wees flexibel, benut kansen en blijf tegelijkertijd kosteneffectief.  

Optimaliseer uw bedrijfsprocessen

Automatiseer en optimaliseer uw bedrijfsprocessen volledig door de dynamiek van de digitale revolutie te beheersen. 

Profiteer van strategisch voordeel

Maak gebruik van nieuwe kanalen, zoals e-commerce, om strategisch voordeel te behalen ten opzichte van uw concurrenten.

Beheer uw volledige toeleveringsketen 

Houd uw toeleveringsketen up-to-date door gebruik te maken van oplossingen die uw toeleveringscyclus volledig ondersteunen.

Wat als u uw toeleveringsketen zou kunnen beheersen EN zou kunnen inspelen op handelsuitdagingen?

In de dynamische keten van uw sector hebt u voortdurend te maken met handelsuitdagingen. Niet alleen is de keten continu in beweging, maar ook bedrijven veranderen constant. Er komen snel nieuwe bedrijfsmodellen op, terwijl e-commerce en mobiliteit de marktwerking verstoren.

Optimalisatie van uw bedrijfsprocessen en uw toeleveringsketen zou geen belasting moeten zijn. Wel een krachtig proces dat u helpt een organisatie te worden die aanzienlijk strategisch voordeel levert.

Daarom is onze benadering van bedrijfssoftware anders. Wij vinden dat uw ERP-systeem uw ultieme strategische partner zou moeten zijn en u helpt uw bedrijfsvoering te optimaliseren, zodat u effectief kunt inspelen op de veranderingen in de markt en de veeleisende klanten en de dynamische toeleveringsketen beter kunt bewerken en beheersen. Wij begrijpen uw specifieke behoeften en ondersteunen uw uitdagingen en de veranderingen in uw bedrijfsprocessen - zonder vertraging en verstoring.

Automatiseer en optimaliseer uw bedrijfsprocessen en toeleveringsketen volledig door de dynamiek van de digitale revolutie te beheersen.

Toon Verberg

Of u nu online of offline verkoopt, of beide, u kunt uw handelsprocessen voortdurend onder controle houden.

 • Beheer en automatiseer uw toeleveringsketen met minimale inspanning.
 • Speel een strategische rol in de keten.
 • Verkoop probleemloos rechtstreeks aan klanten of in samenwerking met partners. 
 • Maak contact en intensiveer de samenwerking en communicatie met partners, leveranciers en klanten in de keten.
 • Maak gebruik van effectief warehousemanagement met technologie voor selecteren, verpakken en verzenden.
 • Profiteer van volledig projectmanagement en inzicht in gebruikte middelen / tijdsbesteding.
 • Krijg volledige controle over de lading van goederen of het fulfilment.

Ervaringen van klanten

Meer dan 400 groothandels hebben zich getransformeerd van leveranciers die enkel backoffice-verwerking en rapportage achteraf bieden, naar onderscheidende en strategische partners in de keten. Bedrijven die aanzienlijk strategisch voordeel bieden door direct te reageren op de snel veranderende markt, zakelijke vereisten en veeleisende klanten.

 • "ICT is zeer strategisch geworden. Als het systeem uitvalt, zitten driehonderd mensen niets te doen. In geval van problemen, wil ik een partij kunnen inschakelen die kennis heeft van onze organisatie. Unit4 kent onze organisatie door en door en speelt snel in op onze vragen."

  ICT directeur, Imbema Groep

 • "Door de overstap naar de oplossing van Unit4 kunnen we onze databases sneller en efficiënter benutten, onder meer dankzij de handige manier van rapportering. We kunnen naar eigen wens overzichten maken van openstaande posten en voorraden."

  Sales manager, Codagex

 • "Unit4 heeft ruime ervaring op het gebied van het automatiseren van de groothandel voor bouwmaterialen. Enkele van onze partnerbedrijven werken al met oplossingen van Unit4. Ze ervaren zowel de goede functionaliteit als de uitgebreide ondersteuning voor medewerkers."

  Veris Bouwmaterialengroep BV

 • "Door regelmatig strategisch te overleggen met Unit4 spelen wij beter in op veranderingen. We kunnen ons richten op onze core business met een e-businessplatform, dat state-of-the-art is en mogelijkheden biedt om op toekomstige ontwikkelingen in de markt te anticiperen."

  ICT manager, Autosport Tepper

  Lees het hele verhaal

Wat als u nieuwe verkoopkanalen zou kunnen gebruiken om strategisch voordeel te leveren?

Toon Verberg

De concurrentie binnen de toeleveringsketen en tussen groothandelaren onderling blijft hoog. Het gevolg hiervan is dat u toegevoegde waarde moet leveren om strategische voordelen te behalen. Snel reageren op de verschuiving van offline verkoopkanalen naar online en het veranderende aankoopgedrag, ook van uw zakelijke consument, helpen u hierbij.

Unit4 biedt een scala aan e-commerce-oplossingen: van de automatisering van de orderstroom met EDI tot nieuwe verkoopkanalen met online betalingsopties. Dit betekent dat u 24 uur per dag kunt connecten met uw klanten en hen een relevant aanbod kunt aanbieden om meer omzet te genereren.

Door de integratie met uw backoffice bent u ook in staat uw afnemers met dit medium accuraat te informeren over de lopende zaken. Kortom, effectieve middelen om uw klantrelatie te versterken.

Wat als u de hele keten zou kunnen beheersen terwijl u activiteiten met hoog volume / lage marge beheert?

De keten is voortdurend in ontwikkeling, waardoor organisatorische processen en eisen ook steeds sneller veranderen. Onze oplossing ondersteunt dynamische groothandels bij de uitvoering van de gehele toeleveringscyclus:

 • Procure-to-pay - Beheers het volledige aankoopproces en maak gebruik van aankoopbeheer als instrument om uw succes en winstgevendheid te verhogen.
 • Order-to-cash - Beheer de verplaatsing van goederen tussen een onbeperkt aantal administraties of vestigingen en krijg real-time inzicht in uw voorraad. 
 • Supply Chain Executie - Zorg ervoor dat de juiste goederen beschikbaar zijn, op het juiste moment, op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheid tegen minimale kosten.
 • Diensten met toegevoegde waarde - Neem de verwerkingstaken over van uw leveranciers of kopers, zodat u hun last verlicht en de relatie met hen verbetert.
 • E-commerce - Het volledig geïntegreerde e-commerce-platform ondersteunt de e-commercebehoeften en omnichannelstrategieën van groothandelsorganisaties.

Cloud at your Speed

Geef uw team de volledige controle over een veilige overstap naar de cloud, in het tempo dat u wenst.

 • Flexibel: u kiest zelf of en wanneer u uw oplossingen overzet naar de cloud, met een minimale inspanning.
 • Gestandaardiseerd: eenvoudig te implementeren en te gebruiken, met lage implementatiekosten en een veel kortere terugverdientijd. 
 • Klaar voor gebruik: altijd en overal toegang tot de software, op elk apparaat zonder enige vertraging.
 • Bedrijfscontinuïteit: u profiteert voortdurend van de nieuwste innovaties met onze cloudopties, zonder extra configuratie of uitgebreide testen.

Met Cloud at your Speed hebt u de volledige controle over wat er gebeurt in de cloud en wanneer het daar komt.

Meer informatie