Nieuws

Unit4 en Zweedse partner helpen non-profitorganisaties bij programmabeheer en meten van maatschappelijke impact

Utrecht & Stockholm, Zweden, 

Unit4 start een nieuw partnerschap met de Zweedse organisatie Precio Fishbone om een complete strategische oplossing voor programmabeheer te leveren aan non-profitorganisaties wereldwijd. Precio Fishbone is een Zweedse organisatie die al sinds 2003 oplossingen op maat ontwikkelt met internationale non-profitorganisaties op het gebied van humanitaire hulp en ontwikkelingshulp.

Precio Fishbone's oplossing, NGO Online, is ontworpen als integratie binnen Unit4 Business World ERP. Het is een oplossing voor programmabeheer voor internationale non-profits die draait in de cloud. De tool werd samen met een aantal grote internationale non-profits ontwikkeld voor de evaluatie van internationale ontwikkelingsprojecten volgens de Logical Framework Approach (LFA). 

Programmamanagers en projectaccountants profiteren van verschillende voordelen in hun strategische processen, waaronder:

  • Een enkele oplossing voor programmamanagement en financieel programmabudgettering.
  • Een gestandaardiseerde aanpak van programmamanagement op basis van best practices, met ingebouwde processen voor subsidieregistratie en -verlening.
  • Mogelijkheid om te rapporteren volgens de standaarden van de International Aid Transparency Index (IATI).
  • Effectieve kostenprognoses en -beheer, alsmede risicomanagement en besluitvormingslogboeken.

"We hebben NGO Online gecombineerd met Unit4's Business World ERP Suite door het project- en informatiebeheersysteem aan te vullen met financiële data voor onze projecten. Hiermee maken we financiële gegevens makkelijker beschikbaar in het dagelijkse werk van alle werknemers", aldus Emilia Kongbäck, projectmanager bij het Noorse Rode Kruis.

"De combinatie van Unit4’s marktleidende oplossing voor project- en financiële boekhouding voor non-profitorganisaties met NGO Online’s mogelijkheden op het gebied van programmamanagement, creëert een overtuigende oplossing", aldus Björn Bemgård, marketingmanager en ontwikkelaar bij Precio Fishbone. "Wij ondersteunen non-profits met duidelijke, beknopte en systematische informatie over hun projecten, waarbij de verschillende onderdelen van een project, in één systeem of kader worden samengebracht. Dan gaat het bijvoorbeeld om het doel, de doelstellingen, activiteiten, resultaten en indicatoren.” 

“We willen onze klanten helpen effectiever te zijn in hun werk. Dit is extra belangrijk in deze sector, waar elke donatie van cruciaal belang is en waarover terug gerapporteerd moet worden."

Henk Jan Onstwedder, Global Head of Not-for-Profit bij Unit4

"We passen onze sectorkennis toe op de onderliggende IT-architectuur om effectief en verantwoordelijk programmamanagement te realiseren", zegt Henk Jan Onstwedder, Global Head van Not-for-Profit, publieke sector bij Unit4. "We willen onze klanten helpen om van toegevoegde waarde te zijn in de strategische processen, door mensen te ondersteunen effectief te zijn in hun werk. Dit is extra belangrijk in deze sector, waar elke donatie van cruciaal belang is en waarover terug gerapporteerd moet worden.”

Klanten die al profiteren van de gecombineerde oplossing zijn onder meer het Noorse Rode Kruis, het Britse Rode Kruis, SIDA en ACF France. Andere non-profits die NGO Online gebruiken om hun missie te ondersteunen, zijn bijvoorbeeld het Australische Rode Kruis, het Canadese Rode Kruis, de Kerk van Zweden, het Finse Rode Kruis, de ICAP aan de Columbia-universiteit, het Zweedse Rode Kruis en Welthungerhilfe WHH.

Mediabibliotheek

Social Media

Contact

Marije Dippel

Communications Manager

marije.dippel@unit4.com

Twitter