Nieuws

Unit4's ERP ondersteunt wetenschappelijke non-profitorganisatie die 's werelds grootste radiotelescoop bouwt

Antwerpen, 

Unit4, toonaangevend leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag een nieuw contract aan voor de levering van ERP-software en -diensten aan de SKA Organisatie. De SKA Organisatie coördineert de wereldwijde activiteiten binnen het SKA-project, een uniek project om het heelal te verkennen met 's werelds grootste radiotelescoop.

Het Square Kilometre Array (SKA)-project is een internationaal initiatief om 's werelds grootste radiotelescoop te bouwen, bestaande uit twee series van duizenden antennes verspreid over honderden kilometers in zuidelijk Afrika en Australië. Als een van de grootste wetenschappelijke inspanningen in de geschiedenis brengt de SKA meer dan duizend van 's werelds beste wetenschappers, ingenieurs en beleidsmakers samen om het project uit te kunnen voeren. Vanuit haar centrale controlecentrum - met uitzicht op de iconische Lovell Telescoop van het Jodrell Bank Observatorium, in de buurt van Manchester, Verenigd Koninkrijk - houdt de SKA Organisatie toezicht op het werk in meer dan 20 verschillende landen. Het diverse en internationale personeelsbestand is momenteel bezig met de afronding van het ontwerp van de telescoop waarna zij in het komende decennium overgaan op de bouw en de exploitatie ervan.

Unit4’s ERP-oplossing in de cloud zal het data- en projectbeheer van de wetenschappelijke non-profitorganisatie verbeteren en de operationele efficiëntie van de diverse teams waarborgen, terwijl tegelijkertijd haar ambitieuze internationale groeidoelstellingen worden ondersteund. Unit4 Business World biedt real-time toegang tot geconsolideerde wereldwijde project- en financiële gegevens, zodat teams snel kunnen reageren op prestatiegegevens om er zeker van te zijn dat het project op schema blijft. 

"Dit project zal de komende decennia de grenzen van techniek en wetenschap verkennen. Met zo veel mensen en organisaties die betrokken zijn bij het SKA-project, vereisen wij technologie die onze volledig transparante manier van samenwerken ondersteunt," zegt Colin Greenwood, Head of Administration bij de SKA Organisatie. "De schaalgrootte van de SKA betekent een grote sprong voorwaarts in zowel engineering als research & development. Om ons succes te kunnen garanderen, moeten we de constante stroom van gegevens, die onze strategische besluitvorming beïnvloedt, goed kunnen beheren. Unit4 Business World zal gedetailleerde rapporten leveren en een groot deel van de benodigde administratie automatiseren, zodat ons team zich op waardevoller werk kan concentreren.”

Mediabibliotheek

Social Media

Contact

Marije Dippel

Communications Manager

marije.dippel@unit4.com

Twitter