Unit4
Blogg

Utfasningen av COO-rollen

Publicerat av  Cecilia Axlinder

Transformationen av CFO-rollen från nyckeltalsanalys till verksamhetsutvecklare och strategisk partner påverkas av den pågående utfasningen av den administrativa COO-rollen (Chief Operation Officer).
I trandrapporten 2014 Crist Kolder Associates Volitility Report där man undersökte trender som påverkar amerikanska företag såg man at COO-rollen blivit allt mindre vanlig. År 2000 svarade 48 procent av de tillfrågade företagen att man hade en COO jämfört med 36,5 % 2014.

COO-rollen brukade vara en oumbärlig partner till CEO:n när det gällde att implementera strategierna för företagets utveckling. Även om rollens exakta utformning varierade stort mellan olika företag, och även mellan vem det var som hade rollen, har den alltid fungerat som CEO:ns högra hand. Nu fasar många företag ut sina COO:er vilket ändrar företagsledningens dynamik.

Cecilia Axlinder

Cecilia Axlinder

Communication Manager Continental Europe

FÖLJ MIG